Nagyvárosi Szarvas

Nagyvárosi Szarvas

Zenés est Hartay Csaba író-költő szövegeire

2018. november 13., kedd, 19 óra

Közreműködik Jordán Adél és Dobri Dániel
A műsort összeállította Karafiáth Orsolya és a szerző

Hartay Csaba különleges alkotó, költő, tárcaíró, prózaíró. Írásait egyedülálló humor és sötét mélység egyszerre jellemzi. Sokrétű, színes személyiség, akinek az írásai is tele vannak meglepetésekkel.

Hartay Csaba a költők között a legjobb tehenész, tehenészek között a legjobb költő. Örökös álmodozó, örökös tinédzser. Parasztfilozófus.

Pár éve így jellemezte magát. Ma így:

Hartay Csaba egy unalmas, befásult ember, aki írással pótolja a valós élményeket kiüresedett, munkaorientált, hétköznapokra szakosodott,  szürke életében. Nem is. Fantasztikus arc, csupa humor és nevetés. Író, költő, ex-horgász. Egy tehenészetben dolgozik résztulajdonosként.  Szereti a napfényt, ahogy egy sávban végigvilágít a konyhapadlón.

Blogja, a Viharsarki Kattintós pedig az internet legviccesebb zuga, aki nem ismeri, rákattanhat már az est előtt – sosem késő!

Jordán Adél a legédesebb és legpimaszabb, legpikírtebb és legszexibb színésznőink egyike. Csupa vibrálás és játék, símaság és göcsört, különös villanások. Amikor őt kértük meg Csaba szövegeinek előadására, reméltük, hogy a két nagyon hasonlóan izgalmas személyiség érdekesen fog találkozni. A Katona József Színház kiváló színművésze örömmel vállalta a kalandot!

Az est zenei anyagát Dobri Dániel állította össze, és ő is kíséri hangszeren a produkciót.

A fiatal zeneszerző-gitáros Dobri Dániel folyamatosan foglalkoztatott zeneszerzője a magyar zenei és színházi életnek egyaránt. 2009 óta rendszeresen dolgozik – többek között – Bagó Bertalan, Horváth Csaba és Hargitai Iván rendezők mellett zeneszerzőként. Egyik jelentős munkája a székesfehérvári Vörösmarty színházban, Cserhalmi György főszereplésével bemutatott Lear király, ahol húsztagú fúvós zenekarra komponált zenét.

A Dobridán zenekar vezetője és zeneszerzője, Bereményi Géza állandó szerzőtársa. Az utóbbi években dalokat írt és hangszerelt többek között Udvaros Dorottyának, a Blahalouisiana zenekarnak, Lovasi Andrásnak és az MR Szimfonikusoknak is. 2011-ben beválogatták a Harmónia Jazzműhely által szervezett „Fiatal Gitárosok Erőpróbája” koncerten az ország négy legtehetségesebb fiatal jazz gitárosa közé.

Az est után, a szokásos, Karafiáth Orsolya moderálta beszélgetést egy eddig csak szűk körben bemutatott kisfilmmel színesítjük, melyet Vízkeleti Dániel rendezett, Hartay Lerepül a hülye fejetek című debütáló regényéből.