Kabaré

Kabaré

A HODWORKS & Dollár Papa Gyermekei előadásában

2023. május 24., szerda, 22:00

Nagy örömmel tudatjuk, hogy A Harmadik Hely újra megnyitja a kapuit. Nemcsak maga a tény és az előadás rendhagyó, de az időpont is: május 24-én, szerdán este 22 órakor, azaz este tízkor kezdődik a műsorunk. (Kapunyitás 21.00-kor.) Ez alakalommal a HODWORKS & Dollár Papa Gyermekei előadásában a Kabaré lesz látható a színpadunkon!

Kapunyitás 21:00-kor

Fotó: Ofner Gergely
Fotó: Ofner Gergely

Az előadásban át- és újraértelmezik az alkotók a kabaré műfaját. A műfajt, amit mindannyian ismerni vélünk. De mi is az a kabaré? Mindannyian több jelentését is ismerjük, ahogy a kivonat a színlap is mutatja:

Gyakran humoros élő szórakoztató műsor; egyetlen szereplős műsorszámokat, tréfákat, rövid jeleneteket tartalmazó, és rendszerint a műsorközlő szövegével összekötött műsor, sokszor politikai humorral.

De a kabaré lehet maga az a színház is, ahol rendszeresen játszanak humoros műsort. Átvitt értelemben pedig nevetséges jelenet, ami szokatlan furcsaságával elutasítást is kiválthat.

Kész kabaré, ugye?!

Ám amit itt kapunk, minden kabaré-tapasztalatunkat, eddig kabarélményünket felülmúlja.

Fotó: Ofner Gergely
Fotó: Ofner Gergely
A kabaréban mint műfajban az érdekelt bennünket, hogy mit jelent ma, illetve mit tudunk mi hozzátenni.

nyiltakozta az előadás kapcsán a rendező, Ördög Tamás.

Nem volt könnyű a kabaré műfaját most elkapni, és megtalálni, mi az, ami az embereknek ma szórakoztató, mi az, ami kikapcsol, önfeledtté tesz. Sokat küzdöttünk azzal, hogy mitől lesz valami humoros, könnyed, ugyanakkor súllyal is bíró.

tette hozzá a koreográfus, Hód Adrienn, aki nem először fordul meg nálunk.

Az első magánszámától egyszerűen tátva marad az ember szája – mármint maradna, ha nem lenne muszáj ordítva végigröhögni az egészet. (…) Nem én fogom elmagyarázni, hogy mi a vicces egy földhözragadtan alpári kabarétréfában, egyszerűen az, és kész. (…) Ez a Kabaré számomra semmi másról nem szólt, mint a felhőtlen, önfeledt szórakozásról, amire akkora szükségünk van a teperésben…

Kiss Imola, 444

Alkotók

  • Ördög Tamás rendező
  • Hód Adrienn koreográfia
  • Németh Anikó jelmez

Előadók

  • Jenna Jalonen
  • Katona Péter Dániel e.h.
  • Kiss-Végh Emőke
  • Lukács Levente
  • Molnár Csaba
  • Terhes Sándor
Fotó: Ofner Gergely
Fotó: Ofner Gergely
Fotó: Ofner Gergely
Fotó: Ofner Gergely

Az előadás jelmezeit egyik házigazdánk, Németh Anikó / MANIER tervezte.

Nagy öröm, hogy újra találkozunk! Eztán, ha nem is a korábbi havi rendszerességgel, de újra lesznek előadások a Bimbó úton.

Jegyrendelés a szokásos módon, A Harmadik Hely weboldalán.

Jegyár: 8000 forint, amely tartalmaz a belépőjegy mellett frissítőket és finom falatkákat is.

Bár nagyon későn végződik a programunk, biztosak vagyunk benne, hogy kérdések fel fognak vetődni bennünk. Az alkotókkal a beszélgetés Karafiáth Orsolya moderálásával indul.

A mostani kultúrfinanszírozási rendszerben nemcsak a közönségnek, hanem a független társulatoknak is nagyon fontosak az ilyen privát szerveződések, hivatalos kereteken, struktúrákon kívüli helyek, mint amilyen A Harmadik Hely is. Anikó és Gábor azzal, hogy a saját lakásukat nyitották meg a közösség számára, útmutató ebben. Nagyon örülünk, hogy mindennek részesei lehetünk.

Találkozzunk!

Anikó, Orsi, Gábor és a két társulat minden képviselője

Az előadás jellege miatt a későket sajnos nem áll módunkban beengedni.