Én úgy alszom…

Én úgy alszom…

Ónodi Eszter & The Open Pub évadnyitó koncertje A Harmadik Hely teraszán

2021. szeptember 17., péntek, 19:00

Szeptember 17-én 19 órától évadnyitó koncert A Harmadik Hely teraszán! Szinte hihetetlen, de elindul A Harmadik Hely hatodik évada is. Egy csodálatos koncerttel adjuk meg a felütést. Egy olyan zenekar a vendégünk, amely még egészen új, és amelynek a története nem is olyan régen egyetlen dalból indult. Ónodi Eszter és Kirschner Péter zenekara aztán úgy döntött: együtt maradnak. Hát így alakult meg az Ónodi Eszter & The Open Pub zenekar, amelynek hamarosan az első albuma is megjelenik.

Ahogy Péter mesélte, a dalkezdemények, dalötletek, dallamok a kezdetek kezdetén Eszter hangján szólaltak meg a fejében, így hát megkereste az ötlettel a színésznőt. Mi lenne, ha… A többi pedig már a zenészekkel közösen alakult, akik szintén beletették közös öleteiket, hangulataikat a dalokba. Közülök ketten (Szeifert Bálint nagybőgős és Bakos Zita zongorista) és persze Péter is felléptek már nálunk). „Nagyszabású vállalkozásuk eredménye egy különleges, személyes, költői pop-rock hangzás.” – írják róluk egy helyütt.

Nagyon szerettem Ónodi Eszter rockszínpadi jelenlétét, energiáit, finomságát, kifejező erejét és azt is, hogy a legkevésbé sem éreztem őt színésznek, mikor énekel.

mondja Péter Eszterről.

Kirschner Péterrel olyan 4 éve ismerjük egymást, mióta vendégeskedtem pár alkalommal a Müller Péter Sziámi And Friends zenekarnál. Aztán más felállásban találkoztunk egy Bowie emlékkoncerten. Egyszer csak Péter felhívott, hogy összerakott a stúdióban egy dalt, már csak az ének hiányzik belőle. Így amikor feloldották a karantént, rákerült az is.

meséli Eszter a projektről.

S hogy mi volt az az első dal? Az állandó műsorvezetőnk, Karafiáth Orsolya szövegére írt Én úgy alszom című.

Ennek a forgatása volt olyan jó hangulatú, hogy a társaság érezte, ezt valóban vinni kell tovább. Addig, amíg mindenkinek jól esik benne lenni. Ezt a kötetlen, oldott, baráti hangulatot hozzák el a tagok A Harmadik Hely színpadára is.

Karafiáth Orsolya most is a koncert előtt kérdezi Esztert és Pétert a kezdetekről és a közös munkáról, hogy aztán a nyár egyik utolsó lobbanása a zenében és a közös nevetésekben oldódjon fel.